Hana Hegerová: Zdravotní potíže a samota o Vánocích!

Hana Hegerová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 13:42

Zpěvačka Hana Hegerová přestala zpívat před osmi lety, dnes už ji ale zdraví nedovolí provádět ani některé běžné úkony, kupříkladu prakticky nemůže opustit byt. O Vánocích ji tak s velkou pravděpodobností čeká samota.

V říjnu oslavila Hana Hegerová už 88. narozeniny, není proto divu, že zdraví zhruba odpovídá číslu v občance. „Nejsem na tom teď dobře. Jsem na tom celkem špatně. Když za mnou někdo přijde a jsem doma sama, ani mu nemohu otevřít,“ přiznala serveru ahaonline.cz. Nepřekvapí, že její zdravotní stav ovlivní i oslavy Vánoc.

Známá šansoniérka ještě v předcházejících letech udržovala jednu tradici. O svátcích zvala celou rozvětvenou rodinu do podniku v Rytířské ulici, kam se ještě dokázala s vypětím všech sil dostat. „Každý si tam dal, co chtěl, a bylo nám báječně. To jsem před lety vymyslela já a stalo se to krásnou tradicí. Letos z toho bohužel nebude nic,“ postěžovala si.

Vidinu Vánoc o samotě může narušit jedině vnuk Matouš. „Jestli vnuk s rodinou přijde o Vánocích, budu ráda. Jestli ne, budu sama a taky to přežiju. Nevím ale, jestli a vůbec kdy si vnuk udělá čas,“ vysvětlila zpěvačka. 

Příchod jakékoliv jiné návštěvy je kvůli jejím problémům s chůzí nemožný, protože po cestě ke dveřím je několik schodů. „A to už je pro mne vyloučené. Mám opravdu jiné starosti,“ posteskla si Hegerová.

Témata: Hana Hegerová