Hrob Karla Gotta v obležení! Proudí k němu davy lidí!

Hrob Karla Gotta 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. prosince 2019 16:26

Obchody nejsou jediné místo, kde je před Vánoci narváno k prasknutí. Druhý den od odhalení hrobu Karla Gotta k němu proudí davy lidí. Všichni se chtějí poklonit památce legendárního zpěváka.

Fanoušci zesnulého zpěváka Karla Gotta se od včerejška mohou poklonit jeho památce na hřbitově na pražských Malvazinkách. A řádně toho využívají.

K hrobu už včera po celý den přicházeli Gottovi příznivci. Někteří si pouze prohlédli místo posledního odpočinku známého zpěváka a uctili jeho památku, někteří na náhrobku zanechali hořící svíčky.

Zájem ale neutichá ani dnes. K hrobu proudí davy lidí, kteří se klaní památce zpěváka a zapalují u něj svíčky. Někteří fanoušci dorazili i ze zahraničí.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Zpěvákovy ostatky pozůstalí nechali převézt do motolského krematoria ke zpopelnění.

Pietním místem se ihned po oznámení zpěvákova úmrtí stala spontánně pražská Bertramka, kde zpěvák dlouhá léta žil. Lidé tam řadu dní nosili svíčky, květiny, fotografie a další předměty. Dary ulici u vily zcela zaplavily.

Témata: Karel Gott