Karel Gott a Vánoce? Při jedněch málem zemřel!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. prosince 2019 8:52

Český slavík Karel Gott prožil jedny z nejhorších Vánoc, jaké si kdo dokáže představit. A jistě si na ně dnes, v den, kdy vlna cunami smetla Indonésii, minimálně jednou vzpomněl. Před mnoha lety totiž prožil něco podobného.

Zemětřesení v Indickém oceánu v prosinci roku 2004 způsobilo jednu z největších novodobých katastrof. Postihlo oblast západního pobřeží indonéského ostrova Sumatra a vyvolalo vlny tsunami, které zabily 230 tisíc lidí.

Nejhůře zasaženou zemí byla Indonésie, následovaná Srí Lankou, Indií a Thajskem. Tragédie se ale nevyhla ani Maledivám, kde Karel Gott trávil Vánoce s Karlem Svobodou, Michalem Davidem a dalšími přáteli.

Zpěvák byl tehdy v šoku. "Je to obrovská katastrofa. S něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Nemám slov. Celou dobu jsme byli na menším ostrůvku. Když přišla vlna, všechny nás nahnali doprostřed ostrova a všude jinde byla voda. Lidi se brodili," popsal po návratu.

Být jen o pár kilometrů dál, nebo přihnat se o kousek větší vlna, těžko říct, jak by to celé dopadlo. Od té doby proto raději Gott tráví Vánoce v České republice, většinou v bezpečí své vily na Bertramce.

Témata: Karel Gott