Anička Slováčková a rakovina: Nejdřív smích, potom pláč! Co je nejhorší?

Anna Slováčková 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. prosince 2019 11:11

Příběh Aničky Slováčkové, která bojuje se zákeřnou rakovinou, zajímá stále více lidí. Sympatická herečka a zpěvačka se tento týden objevila v jedné z nejsledovanějších talk show a o nemoci tam povyprávěla.

Anička Slováčková už několik týdnů nazpět oznámila, že trpí rakovinou prsu. Její boj se zákeřnou nemocí zaujal i moderátora Jana Krause, který si ji pozval do své talkshow. Dcera slavných rodičů tam mimo jiné prozradila, jak reagovala, když si od lékařů vyslechla nepříjemnou diagnózu.

„To byl takový ten den, kdy vám ujede autobus, do toho šlápnete do něčeho, také vám sdělí, že vám výplata přijde až za tři dny a nakonec to, že máte rakovinu. A vy si jen říkáte: Ježíš, co dělám špatně,“ svěřila se.

„Tak jsem se nejdřív začala smát a říkám si, co se děje. Ten šok, kdy mi došlo, že je to vážný, přišel v momentě, kdy mi paní doktorka sdělila, že musím již za týden nastoupit na chemoterapii. V ten okamžik jsem se strašně rozbrečela. Ne proto, že mám takovou nemoc, ale když mi došlo, co to bude obnášet,“ vysvětlila herečka a zpěvačka.

Se samotnou nemocí se podle svých slov srovnala rychle. „Nikdy jsem se ale nevypořádala s tím strachem z toho, že ležíte na onkologii a nejednou do vás začne téct hnusná oranžová tekutina, ze které vám vypadnou vlasy a nemůžete s tím nic udělat. Ten moment, kdy je tam člověk sám a neví, co ho čeká, je nejhorší,“ dodala Slováčková.

Témata: Anna Slováčková