Karel Gott (†80): Lepší místo posledního odpočinku vybrat nešlo?!

Karel Gott 16

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. prosince 2019 14:20 | Aktualizováno: 17. prosince 2019 22:09

Počátkem října podlehl Karel Gott těžké nemoci a otázka místa jeho posledního odpočinku od té doby zajímá nejen jeho fanoušky. Teď už to vypadá, že je konečně jasno. Kde přesně bude na hřbitově na Malvazinkách jeho hrob?

Ve věci hrobu Karla Gotta (†80) se minulý týden konečně začalo něco dít. Nejprve zaměstnankyně správy hřbitova na Malvazinkách prozradila, že Ivana Gottová už vybrala místo posledního odpočinku. Vzápětí to potvrdila a doplnila mluvčí Mistrovy rodiny.

Aneta Stolzová informovala veřejnost, že vdova společně s architektem pracuje na celé záležitosti již několik týdnů a dělají všechno pro to, aby bylo na Vánoce hotovo. Na Malvazinkách se tedy mohou připravit o svátcích na nápor fanoušků, kteří bezpochyby dorazí zapálit na uctění památky legendárního zpěváka svíčku.

Na volbě místa hrobu si dali všichni zainteresovaní evidentně záležet. Dle serveru expres.cz se bude Gottův hrob nacházet na nejvzdálenějším konci hřbitova od vchodu, především ale bude nasměrovaný na jeho milovanou vilu na Bertramce, kde většinu života žil.

Práce však ještě nejsou hotové. Náhrobní deska už je na místě, ale kvůli probíhajícím stavebním úpravám je přikrytá ochrannou plachtou. Podle informací serveru má k jejímu odhalení a zároveň uložení ostatků Karla Gotta do hrobu dojít 23. prosince.

Témata: Karel Gott