Dagmar Havlová: Starosti s černým trhem!

Dagmar Havlová a Václav Havel, archív Dagmar Havlové 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. prosince 2019 20:37

Dagmar Havlová má starosti s černým trhem? Možná vás to překvapí, ale opravdu je to tak. Herečce a bývalé první dámě se nelíbí, co se děje kolem suvenýrů týkajících se jejího zesnulého manžela.

Dagmar Havlová nakládá s odkazem prezidenta Václava Havla různě, nedávno třeba všechny - a především místní - překvapila svými záměry s legendárním Hrádečkem. Starosti jí ovšem dělá i černý trh se suvenýry s bývalou hlavou státu.

Právě bývalá první dáma musí k prodeji takových věcí dát souhlas. „Mám osobnostní právo na jméno Václav Havel, ale nadace má ochrannou známku, kterou si platí,“ vysvětlila dle serveru idnes.cz v Top Star magazínu.

„Všechny trička a upomínkové předměty se jménem Václav Havel, které se prodávají mimo akce této nadace, jsou dělané i prodávané načerno,“ konstatovala oblíbená herečka a všem dala najevo, jak to může řešit. „Je to žalovatelné,“ vzkázala.

„Nechci takový merchandising moc dělat, zdá se mi to trochu nedůstojné. Musí v tom být pořádek a řád. Takto to zkrátka nejde, aby si každý říkal, že Vašek je jeho, a vyráběla se jedna socha za druhou a já nevím co dalšího,“ dodala Havlová.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel