Karel Gott (†80) po smrti ve filmu: Přiznal strach z jedné věci!

Karel Gott 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. prosince 2019 8:29 | Aktualizováno: 15. prosince 2019 22:37

Příští rok se fanoušci dočkají hned několika dokumentů o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi. Jeden z nich se bude mimo jiné věnovat jeho vztahu se skladatelem Karlem Svobodou. Mistr v něm přiznal strach z jedné konkrétní věci.

Když Karel Gott (†80) počátkem října podlehl akutní leukémii, litovali toho nejen fanoušci. Truchlili i hudební publicisté, kteří tvrdili, že jsme přišli o jedinečného zpěváka. „Lepší tenor tady, alespoň v populární hudbě, nikdy nebyl. A to i v rámci střední Evropy,“ prohlásil v pořadu webu idnes.cz jeden z nich.

Tenor je vysoký mužský hlas, jeho označení pochází ze středověkých sborů, kdy tenoristé zpívali hlavní melodickou linii. Souvisí s tím ale mnohé nástrahy, které Mistr popsal pro chystaný dokument Šťastná léta o svém dvorním skladateli Karlu Svobodovi. 

„Tenor má strach o svůj hlas. Lidi ho chtějí, protože tenoři jsou oblíbení. Už jsem zažil nejen tři tenory na světovém turné, ale i deset. Ale o deseti barytonech jsem nikdy neslyšel. Tenor se prostě líbí ženám,“ říká dle serveru blesk.cz ve filmu.

Dokumentární snímek, který natočil Svobodův syn Petr, vstoupí do českých kin v polovině letošního ledna. Není pochyb o tom, že si na něj najdou cestu i fanoušci Karla Gotta.

Témata: Karel Gott Karel Svoboda (skladatel)