Aleš Brichta bude na poštovní známce: Budete mi olizovat zadek!

Aleš Brichta 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. prosince 2019 18:22

Aleš Brichta bude na poštovní známce a má z toho evidentně velkou zábavu. Kontroverzní rocker prozradil svůj názor na tuto iniciativu i to, jak celá myšlenka vlastně vznikla.

Rocker Aleš Brichta, který letos oslavil 60. narozeniny, se objeví na poštovní známce. Známkový sešitek s osmi portréty pokřtí 19. prosince v Praze na akci Rockové Vánoce na Barče v pražských Strašnicích. Podle filatelistů je z výše nákladu (1250 ks) zřejmé, že jde o vlastní známku, kterou může vydat kdokoliv, kdo si její vydání zaplatí.

„Když jsem kdysi skládal text jednoho z největších hitů mé původní domovské skupiny Arakain `Někoho baví sbírat si známky, někdo moc pije a někdo píše, má svoje chyby, svý slabý stránky`, vůbec jsem tenkrát netušil, že bych se kdy sám na známkách objevil,“ uvedl Brichta podle ČTK. 

Při jiné příležitosti dodal, že mu to celé připadá směšné. „Musel jsem se tomu trošku smát, protože jsem se dozvěděl od managementu, že po jednání s Českou poštou je plánováno, že bych se měl objevit na známkách. To je docela dobrý fór,“ nechal se slyšet dle serveru idnes.cz.

„Představa, jak někteří lidé, kteří mě nemají rádi, budou posílat dopis k Vánocům, olizovat mi zadek, z toho jsem měl strašný záchvat,“ dodal rocker s tím, že původně původně chtěl, aby na poštovních známkách bylo hudební album, konkrétně kód, který by si lidé načetli mobilem a pustili by si písničky. Ukázalo se ale, že to není možné. 

Poštovní známky v sešitku nazvaném Aleš Brichta - sběratelská edice nesou písmeno A, které označuje nominální hodnotu 19 korun. Mohou být tedy použity pro rozesílání zásilek v rámci České republiky. Ke každé známce bude vydána také speciální pohlednice s motivy jednotlivých známek. Autorkou všech použitých portrétů je fotografka Lenka Hatašová.

Témata: Aleš Brichta