StarDance 2019: KDO VYHRAJE finále? Tady je jméno!

StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. prosince 2019 21:17

V sobotním finále desáté řady taneční soutěže StarDance mají podle bookmakerů stejné šance na vítězství herec Matouš Ruml (2,05:1 - 2,1:1) a herečka Veronika Khek Kubařová (1,95:1 - 2,2:1). Triumf rybáře Jakuba Vágnera (6:1 - 8:1) by byl velkým překvapením. Sázkaři nejvíce věří Khek Kubařové.

"V posledních kolech Jakub Vágner notně zčeřil vody a musíme přiznat, že jsme jeho potenciál dílčím způsobem podcenili. Přece jen jsme širokou rybářskou obec během podzimu čekali u rybníků při výlovech. Oni místo toho evidentně fandí a podporují svého slavného kolegu," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. V minulém kole byl Vágner jednoznačným favoritem na vyřazení (1,3:1). Porota a diváci však nakonec rozhodli o tom, že se soutěží se rozloučil youtuber Karel Kovář alias Kovy.

Podle Hanáka jde zhruba polovina sázek na herečku Khek Kubařovou, 30 procent na vítězství herce Rumla a pětina na Vágnera. "Rozdíl mezi Kubařovu a Rumlem vidíme jako minimální, vyhrát mohou oba. V kontextu průběhu celé soutěže i faktu, že ženy neprofesionálky to mají přece jen trochu složitější, by si ale vítězství více zasloužila princezna Kubařová," doplnil Hanák.

StarDance podle něj opět potvrdila, že v porovnání s podobnými společenskými událostmi patří mezi sázkaři k nejoblíbenějším. Sázkové kanceláře podle informací ČTK přijaly sázky zhruba za pět milionů korun. Téměř polovina byla vsazena takzvaně live, tedy až během soutěžního večera.

"Rybář Jakub Vágner sice umí nahodit a ulovit téměř cokoliv z neznámých hlubin, ale jeho návnady na porotu ani diváky tentokrát stačit nebudou. Taneční schopnosti i pověstná jiskra navíc jsou na straně herců Khek Kubařové a Rumla. Těm výrazně straní i naši sázkaři a bookmakeři," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Sázkaři podle něj vsadili na vítězství Khek Kubařové tolik, jako na její mužské soupeře dohromady.

Také u Chance podle mluvčí Markéty Světlíkové sázkaři nejvíce věří Khek Kubařové. "Z finálových párů naši bookmakeři favorizují shodně Matouše Rumla a Veroniku Khek Kubařovou. Podobně vidí situaci i sázející, kteří mezi ně rozdělili své tipy prakticky rovnoměrně v poměru 50:50," dodal mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky se na televizních obrazovkách objevilo poprvé v roce 2004 ve Velké Británii. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala ČT. StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků, od té doby zájem o show klesal. Loni sledovalo jednotlivé díly v průměru 1,45 milionu lidí a finálový večer si v televizi pustilo 1,64 milionu diváků. Předchozí finále v roce 2016 mělo podle ČT sledovanost zhruba 1,6 milionu lidí.

Témata: StarDance Veronika Kubařová jan ruml