Karel Gott (†80) od něj dostal SMS: Za 5 minut věděl, že je zle!

Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. prosince 2019 16:56 | Aktualizováno: 14. prosince 2019 17:23

S Karlem Gottem se do poslední chvíle snažili být v kontaktu i jeho němečtí přátelé, jeden z nich byl dokonce v době jeho smrti v Praze. Mistrovi ještě stihl poslat zprávu. Dočkal se odpovědi?

Karel Gott (†80) měl v Německu opravdu nepřeberné množství přátel, k nimž se řadil i Norbert Dickel, bývalý fotbalista Borussie Dortmund, který je dnes hlasatelem na jejím stadionu. Společně s Mistrem si dokonce zazpíval. „Za mlada jsme spolu v roce 1996 nazpívali nejen hymnu Borussie, ale natočili také CD,“ prozradil webu isport.blesk.cz.

Se Slavíkem se pak snažil být v kontaktu až do poslední chvíle, která nastala počátkem října, když byl Němec shodou okolností zrovna v Praze. „Ten konec byl smutný, obzvlášť smutný a ještě teď jsem z toho špatný a mám husí kůži, když si na to vzpomenu,“ svěřil se.

„Když jsme letos druhého října hráli v Praze se Slavií zápas Ligy mistrů, dopoledne jsme se procházeli po městě. Večer před tím jsem Karlovi psal sms-zprávu, že jsem v Praze, že bychom se mohli potkat a kamarádům povyprávět, co jsme spolu zažili,“ líčí Dickel.

Reakce už se bohužel nedočkal. „V to úterý jsem se díval do telefonu, jestli jsem od Karla nedostal odpověď. No a za pět minut jsem zaslechl, že Karel v noci umřel. To se mnou zatřáslo, zvlášť proto, že jsem byl v Praze a psal jsem mu,“ dodal fotbalový hlasatel.

Témata: Karel Gott