Karel Gott strčil CELÉ ČESKO do kapsy! Z tohohle by brečel!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. prosince 2019 13:56

Šest z deseti nejúspěšnějších hudebních videí roku 2019 na lokální verzi serveru YouTube je z české produkce. Žebříčku YouTube Rewind v ČR kraluje Karel Gott a jeho společná píseň s dcerou Charlottou Ellou pod názvem Srdce nehasnou, která zaznamenala 29 milionů zhlédnutí.

Do první desítky se probojovala také například Berenika Kohoutová nebo rapper Viktor Sheen. V tiskové zprávě to dnes uvedla společnost Google, která YouTube vlastní.

Klip Srdce nehasnou nahrál Gott se svou dcerou jen pár měsíců před svým skonem a pro dvojici ji napsal zpěvák Richard Krajčo. Podle zástupců YouTube je vysoce pravděpodobné, že se klip zařadí mezi nejrychleji rostoucí česká videa posledních let.

"Z každoročních žebříčků YouTube Rewind je patrné, jak se proměňují preference českých uživatelů YouTube. Dlouhodobě pozorujeme, že Češi čím dál častěji vyhledávají místní produkci a hudbu v mateřském jazyce. V letošním roce se tento trend projevil naplno, když interpreti jako Viktor Sheen či Berenika Kohoutová porazili ve sledovanosti i největší globální hvězdy, jako jsou Billie Eilish nebo Calvin Harris," uvedla marketingová manažerka YouTube pro střední a východní Evropu Pavla Grigarová.

Druhé místo patří českému rapperovi kazašského původu Viktoru Sheenovi, který si ve spojení s trojicí mladých rapperů Calin, Hasan a Nik Tendo získal publikum songem Až na měsíc. V první pětici se dále objevila kapela Mirai s videem k písni ØTCHI. Velký úspěch letos zaznamenal i nováček hudební scény, herečka Berenika Kohoutová, s párty klipem k písni Dělám stojky. První pětici pak uzavírá stálice české hudební scény Ewa Farna s písní Ta o nás, kterou nahrála spolu se svým manželem, kytaristou Martinem Chobotem.

Témata: Karel Gott