Jiří Menzel opět na veřejnosti: Vzdal čest svému dvornímu skladateli!

Jiří Menzel 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. prosince 2019 13:59

Jiří Menzel se po delší době opět objevil na veřejnosti, v Obecním domě vzdal spolu s manželkou čest svému dvornímu skladateli Jiřímu Šustovi. Legendární filmový režisér má za sebou vážné zdravotní potíže.

Ještě nedávno byste režiséra Jiřího Menzela potkali na veřejnosti jen těžko. Slavný filmař se totiž potýkal s vážnými zdravotními problémy. V posledních měsících však filmové fanoušky čas od času potěší zpráva, že byl spatřen veřejnosti.

Nejprve v červnu vyrazili manželé Menzelovi do Divadla na Vinohradech, kde Jiří v minulosti několik her režíroval, a dokonce se tam setkali s herci Tomášem Töpferem a Janem Šťastným. Poté režisér všechny překvapil návštěvou kadeřnického salonu. S manželkou teď po několika měsících zase vyrazili za kulturou.

„Obecní dům včera večer. Pocta Jiřímu Šustovi, dvornímu skladateli hudby filmů Jiřího Menzela. Děkujeme. Bylo to mimořádně krásné. Obzvlášť v Jirkově přítomnosti,“ napsala na instagramu Olga Menzelová, která návštěvu koncertu dokumentovala i několika fotografiemi.

Režisérova manželka o stavu Menzela promluvila naposledy v říjnu. „Jirka nechodí a pečujeme o něj čtyřiadvacet hodin denně. On je velmi obdivuhodný v té své nezlomné vůli k životu, kterou má. Osud mu nadělil poměrně těžký konec. On se ale pořád raduje,“ prozradila tehdy.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová