Tajemství hitu Srdce nehasnou: Jak vznikl rodinný klenot Gottových?

Karel Gott a jeho dcera Charlotte 11

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. prosince 2019 9:57

Z poslední písně legendárního Karla Gotta se stal hit především díky jednomu muži, který stál celou dobu v pozadí. Skladba Srdce nehasnou je dílem Richarda Krajča, který popsal, jak vlastně hit Gotta s jeho dcerou vznikal.

Z hitovky Karla Gotta (†80) a jeho dcery Charlotte Srdce nehasnou se po říjnové smrti Mistra stal ještě větší fenomén, než kterým byla v prvních měsících. V těchto dnech už na platformě YouTube atakuje hranici 30 milionů zhlédnutí.

Výrazně je pod tímto úspěchem podepsán autor písně, frotman kapely Kryštof Richard Krajčo. Ten už na jaře, kdy písnička vyšla, nechal ostatní nahlédnout do své skladatelské kuchyně. Co vlastně Karel Gott pro sebe a svou holčičku poptával? „Že by chtěli něco jako rodinný klenot,“ prozradil v dubnu na vlnách Českého rozhlasu v pořadu Blízká setkání.

Krajčo si v tu chvíli nebyl jistý sám sebou. „Řekl jsem jim, že nevím, jestli to dokážu a že mi to trvá. Ale když jsme si tak spolu vyprávěli a já poslouchal tu cestu, kterou teď Karel prochází, tak jsem asi za dva dny v noci vstal, protože mě napadl první verš. Začal jsem si drnkat a do sedmi do rána měl píseň v kostře hotovou,“ popsal oblíbený zpěvák.

Když měl hotovo, nastal klíčový moment. „Poslal jsem to Gottovým a čekal, co řeknou. Volali, plakali a říkali, že se jim to líbí,“ zavzpomínal Krajčo, který se tak na konci Gottovy kariéry podepsal pod jeden z jeho nesmrtelných hitů.

Témata: Karel Gott Charlotte Gottová Richard Krajčo