Ivaně Gottové navzdory: Další pocta Gottovi (†80)! Jednu už zrušili!

Karel Gott s ženou Ivanou 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. prosince 2019 8:24 | Aktualizováno: 2. prosince 2019 11:36

Jeden vzpomínkový koncert už byl zrušen a další budou možná již brzy následovat. Ivana Gottová je ve střehu kvůli další neoficiální poctě Karlu Gottovi. Prsty v ní mají mít i jeho přátelé, konkrétně např. Felix Slováček.

Od smrti Karla Gotta (†80) uplynuly už téměř dva měsíce, přesto vdova Ivana Gottová stále trvá na důstojném zachování piety. Spočívá to mimo jiné v tom, že si zatím nepřeje, aby se konaly jakékoliv vzpomínkové koncerty. „Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné,“ vzkázala prostřednictvím mluvčí.

Mnozí kamarádi Mistra si s tím ale velkou hlavu nedělají. „My to s Felixem považujeme za zcela logické. Protože Karel si to zaslouží, a především: lidé to chtějí. To je nejdůležitější. A i Karel by si to určitě přál. Opravdu v tom nevidím žádné porušení piety,“ konstatuje dle webu ahaonline.cz kapelník Pavel Větrovec.

„Opravdu je na celé věci podstatné, že lidé ty Gottovy písničky chtějí. Vždyť sám Karel považoval za svoje poslání rozdávat lidem radost a zbavovat je smutku,“ vysvětlil blízký přítel Slavíka.

„Nic o tom nevím, ale Ivanka prý něco chystá v říjnu v O2 aréně. I kdyby to měla být pravda, tak my můžeme tuhle poctu uskutečnit kdykoli jindy, třeba v den Karlova narození. Nic se přeci vzájemně nevylučuje,“ vzkazuje Větrovec, který má pro „svůj“ koncert už i název – Pocta Zpěvákovi století.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott Pavel Větrovec Felix Slováček