Ostrá předehra StarDance: Zdeněk Svěrák si OTEVŘENĚ NADÁVAL kvůli vozíčkářům!

Zdeněk Svěrák porotcem ve StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. listopadu 2019 17:29

Zděnek Svěrák se v posledních dnech ocitl pod palbou kvůli Centru Paraple. Právě to bylo jedním z hlavních témat posledního dílu StarDance, který se točil kolem vozíčkářů. Známý herec a dramatik ale přiznal, že se dříve choval jako hlupák.

Zdeněk Svěrák během benefičního večera pro Centrum Paraple usedl do křesla porotce, a jak je zvykem, všem dával nejvyšších možných 10 bodů.

Přesto, že se za tím skrýval dobrý úmysl, stejně jako za celým benefičním večerem, vyslechl si za něj Svěrák kritiku. Řada lidí se totiž ptala, proč musí jít peníze zrovna na jeho konto, když je v Česku celá řada organizací, které chtějí pomáhat lidem.

Lidé tak volali po tom, aby StarDance pomohla i jiným organizacím. A svůj hněv mířili občas i přímo na herce. Ten je v tom ale nevinně. Svěrák s Centrem Paraple spolupracuje už 25 let a dělá záslužnou práci. Přiznal ale, že takový vztah, jaký má dnes k vozíčkářům, dříve neměl.

"Kamarád Jan Kašpar spadl ze stromu a poškodil si míchu. V nemocnici jsem mu říkal: Máme spoustu sedacích rolí. My hlupáci nejdřív skrývali, že je vozíčkář," řekl v Českém rozhlasu.

"Jednou vyjel na děkovačku a lidi to vzali krásně. Pak jsme pro něj začali psát role zvědavého invalidy, který mrštně jezdí po jevišti. A já se začal věnovat Centru Paraple," vysvětlil, jak se k centru dostal.

Témata: Svěrák Zdeněk (herec režisér) StarDance