Karel Gott (†80) a jeho OSUDOVÉ MÍSTO: Chodil sem v těžkých chvílích!

Karel Gott 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. listopadu 2019 8:24 | Aktualizováno: 27. listopadu 2019 11:54

Karel Gott během svého života koncertoval na spoustě míst, sám by nejspíš nedokázal dát všechny dohromady. Na to jedno osudové by si ale vzpomněl vždy. Kde Mistr vystupoval i ve chvílích, kdy mu nebylo nejlépe?

Blíží se první Vánoce bez zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80), ačkoliv jeho svátečně laděné desky budou v domácnostech bezpochyby znít dál. Mistr v minulosti dokonce pořádal vánoční koncerty v Lucerně, která se dá označit za jeho osudové místo.

Gott tam totiž chodil v těžkých chvílích, kdy ho osud zkoušel. Třeba v prosinci 1982 zde vystoupil, ačkoliv mu právě umřel tatínek Karel. „Moc mi v té bolesti pomohlo jít rozdávat lidem radost. A nemohl jsem ani truchlit a koncerty odvolat, vždyť ti lidé si už na mne koupili lístky,“ vysvětloval později Slavík dle webu blesk.cz.

Po vystoupení dokonce udělal věc do té doby nevídanou. „Byl jsem zvyklý, že po koncertě mě vždycky na Bertramce čekal táta. Tentokrát jsem se ale bál přijít do prázdného baráku, a tak jsem pozval domů tehdy celou kapelu,“ prozradil Gott.

Do Lucerny pak vedly jeho kroky i v roce 2016, když porazil rakovinu, a to na pozvání Hany Zagorové. „Udělala jsem dobře. Karel byl přešťastný, když viděl, jak ho publikum vítá zpátky,“ řekla zpěvačka serveru blesk.cz.

Témata: Karel Gott