Proč je vila Karla Gotta (†80) na prodej? Majitel záhadně zmizel!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. listopadu 2019 16:15 | Aktualizováno: 21. listopadu 2019 18:27

Jevanská vila, kterou v minulosti vlastnil Karel Gott, je v těchto dnech na prodej. Před lety ale měla majitele, který v ní realizoval své velké plány a zbavovat se jí rozhodně nechtěl. Jenže se stalo něco, co se dodnes nepodařilo spolehlivě objasnit ani policistům.

Jak už vás stars24.cz informoval, současný majitel prodává jevanskou vilu, která je neodmyslitelně spjatá se zpěvákem Karlem Gottem (†80). Od potenciálního kupce požaduje částku pohybující se kolem 30 milionů korun. Dům přitom vůbec nemusel být na prodej, kdyby se před mnoha lety nestala podivná věc.

Psal se rok 2005 a vilu od Mistra koupil za 11 milionů podnikatel Jan Moťovský. Právě on v ní zřídil muzeum Gottland, které tu fungovalo tři roky. Jeho provoz skončil poté, co majitel mnohamilionového impéria, pod které spadala i soutěž Miss Česká republika, záhadně zmizel.

Moťovský na začátku srpna 2008 odletěl z Ruzyně na pracovní schůzku do Francie, odkud se ještě ozval esemeskou. Do hotelu ale nedorazil, zpátky domů do Česka se také nevrátil. Naposledy měl být viděn 3. srpna u luxusního hotelu v Nice. Pátrání české i francouzské policie úspěšné nebylo.

Podnikatelova manželka Kateřina nakonec podala žádost o jeho prohlášení za mrtvého. V květnu 2011 jí soud vyhověl. Jelikož disponovala generální plnou mocí, mohla s majetkem nakládat, jak uznala za vhodné. Gottland definitivně odepsala a jevanskou vilu prodala.

Témata: Karel Gott