Marek Ztracený: Psal písně pro Gotta… Tuhle za něj ale dotáhli jiní!

Ztracený, Marek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. listopadu 2019 12:26

Marek Ztracený se kromě psaní vlastních písní proslavil autorstvím jednoho z hitů zesnulého zpěváka Karla Gotta. Nejnovější skladbu Naše cesty za něj ale museli dotáhnout jiní, konkrétně tvůrci videoklipu.

Marek Ztracený, který je autorem jednoho z posledních hitů legendárního Karla Gotta (†80) Ta pravá, pustil v polovině října do světa videoklip k autorské písni Naše cesty. Ten připomíná dobu totality, když ukazuje příběh mladého páru při útěku přes hranice. Tvůrci videoklipu se rozhodli neskromně promluvit o svém podílu na úspěchu písničky.

„Myslím si, že skutečnost, že se na písničku, která se může zdát na první poslech jako lovesong, podařilo navázat takto silné téma, prospěla i samotnému songu, který díky tomu dostal jiný, hlubší úhel pohledu,“ pochválil sám sebe Jaroslav Zderadička ze společnosti FILMZLICINCOMPANY, která se postarala o produkci videa.

„Je až fascinující, jak text písně působí, v dobrém slova smyslu dvojsmyslně ve chvíli, kdy ji doplňuje audiovizuální dílo s tímto vážným, politickým tématem,“ dodal ještě. „Se vší skromností si myslíme, že videoklip vlastní song povýšil a dostal do něj díky obrazově ztvárněnému příběhu naší dvojice více emocí pro diváky, než by předala skladba samotná,“ připojil parťák Daniel Horník.

V krátkém filmu se objevují dobře známí herci. Hlavní role ztvárnili Patricie Pagáčová (za svobodna Solaříková) a Matouš Ruml, kterého můžete v těchto dnech sledovat ve StarDance. V klipu si zahráli i Michal Dlouhý nebo Robert Jašków.

Témata: Marek Ztracený Matouš Ruml Patricie Solaříková Michal Dlouhý Robert Jašków