Vila Karla Gotta (†80): Na prodej za astronomickou sumu!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 20:20 | Aktualizováno: 21. listopadu 2019 9:59

Od počátku tohoto týdne se intenzivně řeší prodej vily v Jevanech u Prahy, kterou léta vlastnil Karel Gott. Její současný majitel se jí snaží zbavit už několik let a po smrti Mistra vycítil další šanci. Nechce však za dům až moc peněz?

Jak už vás stars24.cz informoval, jevanská vila, která byla v minulosti desítky let ve vlastnictví Karla Gotta (†80), je na prodej. Současný majitel se jí snaží už roky neúspěšně prodat. Po smrti legendárního zpěváku cenu opět vyšponoval. Zájemci si musí připravit osmimístnou sumu.

Ještě loni požadoval podle dostupných informací „jen“ 21 milionů korun, v listopadu letošního roku je to o poznání více. Od potenciálního kupce žádá 30 milionů. Majitel pravděpodobně věří, že po skonu Mistra bude zájem i ochota za dům zaplatit víc.

Vilu v Jevanech si nechal za první republiky, konkrétně mezi lety 1927 až 1930, postavit továrník Alois Köppel. Podnikatel se jí zbavil krátce před únorovým převratem. Od dalšího majitele, inženýra Ročka pak vilu v roce 1969 odkoupil Karel Gott. Nakonec skončila v majetku záhadně zmizelého podnikatele Jana Moťovského.

Naopak legendární Gottova vila na Bertramce zůstává v rukou rodiny, konkrétně vdovy Ivany Gottové, která již potvrdila, že rozhodně nemá v úmyslu ji prodávat.

Témata: Karel Gott