Anička Slováčková: Zkoušela si podprsenku… Teď bojuje s rakovinou!

Anna Slováčková 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 14:58

Anička Slováčková se rozhodla popsat boj s rakovinou od první chvíle, kdy vytušila, že něco není v pořádku. Vylíčila i průběh a dopady léčby, kterou tvoří např. chemoterapie. Prozradila také, co ji do budoucna ještě čeká.

Anička Slováčková se po hlavě vrhla do boje se zákeřnou rakovinou prsu, na kterou si přišla úplnou náhodou. „Zkoušela jsem si podprsenku a nahmatala si něco, co tam podle mě nemělo být. Šla jsem za mámou a ta mě poslala na vyšetření,“ popsala pro server idnes.cz v pořadu Rozstřel.

Věci pak bohužel nabraly rychlý spád. „Ve středu jsem se od lékařky dozvěděla, že mám rakovinu, ve čtvrtek jsem musela být na klinice a za týden jsem měla první chemoterapii. Bylo to hrozně rychlé,“ konstatuje herečka a zpěvačka, která už má za sebou i další fázi léčby.

„Po druhé chemoterapii mi bylo blbě,“ přiznala dcera slavných rodičů. „Říkala jsem si, proč jsem to musela být já. Je to ale hloupá a sobecká otázka. Může se to stát komukoliv a v kterémkoliv věku,“ má už teď jasno.

Léčba choroby bude pokračovat příští týden, Slováčková její harmonogram dobře zná. „Do konce roku mě čekají dvě chemoterapie po třech týdnech, od ledna by měla následovat druhá fáze. Potom možná chirurgický zákrok, podle testů. V průběhu prosince se uvidí,“ prozradila.

Témata: Anna Slováčková