Jaromír Jágr se rozjel: Na to musíš mít koule!

Jaromír Jágr 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. listopadu 2019 14:24

Jaromír Jágr mnohdy nemá problém volit silná slova. Naposledy se rozjel, když komentoval jmenování jedné české hokejové legendy do síně slávy tohoto zimního sportu. Jaká slova zvolil tentokrát?

Nikdo nepochybuje, že se Jaromír Jágr jednoho dne stane členem zámořské hokejové síně slávy. Nestane se tak, dokud se prohání mezi mantinely, taková jsou pravidla. Druhým Čechem mezi legendami se tak v těchto dnech stal Václav Nedomanský, který kvůli snu jménem NHL emigroval z komunistického Československa.

Není proto divu, že ho hráč s číslem 68 na dresu obdivuje a že měl k jeho jmenování do síně slávy co říct. „Na to potřeboval mít koule, nebylo to jednoduché,“ ocenil odvahu Nedomanského v rozhovoru pro idnes.cz.

Jágr pak připomněl, co všechno se asi emigrujícímu hokejistovi honilo hlavou. „Tam jsi nemyslel jen na sebe, ale i na rodinu a ostatní lidi kolem, jako jsou příbuzní. Nikdo nevěděl, kdy systém spadne, kdy uvidíš svou rodinu a jestli se někdy vrátíš do Čech,“ konstatuje olympijský vítěz.

Sám měl štěstí, že v klíčovém momentu jeho kariéry přišla sametová revoluce. „Kdyby nebylo sedmnáctého listopadu, tak bych nikdy nemohl v osmnácti hrát NHL. Jedna věc je dřít, ale další je dostat příležitost,“ dodal Jágr pro zmíněný server.

Témata: Jaromír Jágr