Vila Karla Gotta (†80) na prodej: DIVNÁ TVRZENÍ?

Karel Gott 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. listopadu 2019 12:03 | Aktualizováno: 21. listopadu 2019 1:02

Jevanská vila, která byla roky ve vlastnictví Karla Gotta, je na prodej. Zpěvák ale dobře věděl, že najít pro ni dobrého kupce není lehký úkol. Někteří lidé dokonce tvrdí, že je vila prokletá. Jaký je příběh domu v obci nedaleko Prahy?

Jak vás stars24.cz informoval, jevanská vila zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80) je na prodej. Její současný majitel využívá služeb realitní kanceláře, aby se zbavil nemovitosti, kterou mnozí považují za prokletou, a to od chvíle, kdy se ji Mistr v osmdesátých letech poprvé pokusil prodat.

Podle dostupných informací se dům do vlastnictví Slavíka dostal před 50 lety, konkrétně 12. září 1969. Poprvé jej zpěvák prodal o 15 let později Miroslavu Provodovi, ale tajně, jelikož kupec oficiálně na smluvenou cenu neměl příjmy. Na jeho přímluvu pak Gott o další čtyři roky později prodal vilu společnosti Narex.

Jenže na konci následujícího roku přišla sametová revoluce, po které si Gott u soudu vymohl zneplatnění prodeje zmíněné firmě, a tak se vila opět ocitla v jeho vlastnictví. Definitivně se jí zbavil až v roce 2005, kdy ji za 11 milionů prodal podnikateli Janu Moťovskému. Ten však v létě roku 2008 záhadně zmizel.

Server blesk.cz loni v listopadu uvedl, že podnikatelova manželka vilu následně prodala. Z informací uvedených v rok starém článku vyplývá, že její současný majitel se jí snaží prodat už osm let. Zatímco před rokem prý požadoval jen 21 milionů, teď chce od kupce téměř 30 milionů. Nejspíš věří, že po Gottově smrti bude zájem i ochota zaplatit za dům víc peněz.

Témata: Karel Gott