Tomáš Řepka: Pochybnosti o průběhu soudu… Bude brzy na svobodě?

Tomáš Řepka 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. listopadu 2019 10:35

Tomáš Řepka se minulý týden vysněného propuštění na svobodu nedočkal, soudce byl razantně proti. O průběhu řízení ale po pár dnech panují pochybnosti. Dočká se nakonec fotbalista propuštění?

V zákulisí se sice mluvilo o jeho propuštění, soud ale minulý týden nekompromisně rozhodl, že Tomáš Řepka za mřížemi věznice v Plzni na Borech ještě nějaký čas stráví. Soudce žádost zamítl např. kvůli jejímu brzkému podání.Třetina trestu, po níž lze o podmíněné propuštění žádat, uplyne až 15. prosince.

Podle serveru extra.cz se ale u soudu děly podivné věci. Trestní zákoník hovoří o tom, že vězeň může požádat o propuštění i dříve, než splní zákonné podmínky. Musí však mít dobrozdání od ředitele věznice, jinak se žádost zamítá automaticky.

Bývalý fotbalový reprezentant souhlas šéfa plzeňské věznice měl, navíc dostal i kázeňskou odměnu. Žádný trest naopak neobdržel. Propuštěn však nebyl. „Celé to chování je velmi nestandardní a myslím si, že v případě odvolání proti rozhodnutí existuje velmi vysoká šance na úspěch pana Řepky,“ řekl serveru nejmenovaný advokát.

Soudce ovšem zamítnutí žádosti zdůvodňoval i jinak. Připomněl třeba, že Řepka svou trestnou činnost bagatelizoval slovy, že šlo o klukovinu. „To vyjádření by mělo být daleko pádnější. Působí to jako bagatelizování a neuvědomování si odpovědnosti,“ nechal se slyšet soudce, který zkrátka neuvěřil, že se fotbalista dostatečně polepšil.

Témata: Tomáš Řepka