Marek Eben to schytal od kritika: Moderátor StarDance v tom není sám!

Moderátoři StarDance Marek Eben a Tereza Kostková 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. listopadu 2019 12:16 | Aktualizováno: 17. listopadu 2019 14:49

Populární čeští televizní moderátoři se zničehonic ocitli pod palbou. Marek Eben to schytal za StarDance, ušetřeni nebyli ani Jan Kraus a Karel Šíp. Kdo a co jim vyčetl?

Televizní diváci si StarDance bez moderátora Marka Ebena neumí představit. Samozvaným mluvčím těch, kteří by si v jeho roli dokázali představit někoho jiného, se stal v těchto dnech filmový kritik Kamil Fila. Tvář taneční soutěže totiž vůbec nešetřil.

„Možná je načase říct krutou pravdu: nejoceňovanější moderátor Marek Eben začíná pomalu patřit do starého železa,“ napsal narovinu ve svém kritickém textu. „Děje se to už několik let a vrcholí to v jubilejní, desáté řadě televizní soutěže StarDance,“ doplnil hned vzápětí.

Své výtky ilustroval na jednom konkrétním případu. „Když tanečnici Natálii Otáhalové řekl, že její jméno plné dlouhých samohlásek přesně vystihuje, jak vypadá, tedy že má dlouhé nohy, na rozdíl třeba od nějaké ‚Boženy Buchtové‘, která určitě bude krátká a nakynutá, podívala se na něj dotyčná nevěřícně,“ kroutí kritik hlavou.

Na závěr hodil s Ebenem do jednoho pytle i dva další populární moderátory. „Karel Šíp a Jan Kraus, kteří si neustále hrají na hloupé, ale fakticky se svým naznačováním vlastní naivity a velkým odstupem od hostů chtějí vysmát nejen ‚zmatenému mládí‘,“ vysvětluje Fila.

„Ebenova noblesa, Šípova lehká popletenost i Krausova otrávenost jsou výrazem téhož přístupu k životu: já jsem starý muž, nepotřebuju nic vědět, ale o svou ignoranci se rád podělím a vy mi za to tleskejte,“ dodal na závěr.

Témata: Marek Eben StarDance Jan Kraus Karel Šíp