Karel Gott (†80): Vztah se Štaidlem zničila Bartošová!

Iveta Bartošová a Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. listopadu 2019 8:29 | Aktualizováno: 17. listopadu 2019 23:57

Vztah Karla Gotta a Ladislava Štaidla před více než třemi desítkami let poznamenala jedna slavná žena z jejich branže. Zpěvačka Iveta Bartošová se s jedním z nich zapletla a vazby mezi oběma muži na čas zpřetrhala. Jak to nakonec dopadlo?

Karel Gott (†80) a Ladislav Štaidl tvořila dlouhá léta nerozlučnou dvojici. Podle serveru expres.cz skončilo jejich přátelství kvůli zpěvačce Ivetě Bartošové, se kterou kapelník Mistra zplodil syna Artura. Jak to bylo doopravdy?

Štaidl v roce 1987 opravdu po 20 letech opustil post kapelníka, o rok dříve se totiž zamiloval do Bartošové. Zpěvačce naplno propadl a vše se točilo kolem ní. Dle bývalého člena Štaidlova orchestu to Gott těžce nesl, cítil se odstrčený a absolutně prázdný.

Už o dva roky později, v revolučním roce 1989, však Gott udělal vstřícný krok směrem k usmíření. Štaidla tehdy pozval na oslavu padesátin do Lucerny. Kapelník dorazil, což Mistra potěšilo, přesto si do něj rýpnul, což Štaidla strašně rozzlobilo.

Štaidl sice letos chyběl na zádušní mši po Gottově smrti, ale svou neúčast vysvětlil. Rozhodně za ní nestály trvající antipatie mezi oběma muži. Kapelník se totiž zúčastnil červnové oslavy Slavíkových osmdesátin.

Témata: Karel Gott Ladislav Štaidl Iveta Bartošová