Karel Gott (†80): Kšefty po Mistrově smrti! Kolik to hodí?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. listopadu 2019 10:10 | Aktualizováno: 16. listopadu 2019 13:46

Po smrti Karla Gotta se dá očekávat, že zájem o jeho alba bude o Vánocích větší, než bývalo obvyklé. Platí to nejen pro Česko, ale i pro sousední Německo. Tam plánují vydání nové kompilace.

Poprvé od chvíle, co počátkem října podlehl těžké nemoci, opustil zpěvák Karel Gott (†80) první místo českého albového žebříčku. Mistr tam strávil uplynulých pět týdnů a nedá se vyloučit, že o Vánocích se na čelo vrátí. V Německu si dokonce vyšší prodeje snaží pojistit vydáním „novinky“.

Podle německého serveru mdr.de vyjdou již 29. listopadu tři různá vydání kompilace Gottových písní s názvem „Danke Karel!“ (Děkujeme, Karle!). Datum vydání pár týdnů před vánočními svátky vypovídá o tom, na co prodejci cílí.

Ze 150 alb vybrali naši západní sousedé 20 největších hitů Mistra. Chybět nebude Lady Carneval, Babička či v Německu populární znělka dětského animovaného seriálu Včelka Mája. Vrcholem alba pak prý je poslední hit Srdce nehasnou, který zpěvák nazpíval se svou dcerou Charlotte.

Nahrávací společnost slibuje, že všechny písně budou v remasterované kvalitě. Součástí kompilace mají být i dosud nevydané rarity. Tak uvidíme, o kolik bude vyšší zájem lidí po Gottově nedávném skonu.

Témata: Karel Gott