Anička Slováčková o rakovině: Absurdní… Je mi 24 let a musím řešit...!

Anna Slováčková 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. listopadu 2019 8:51 | Aktualizováno: 16. listopadu 2019 10:11

Anička Slováčková se před časem od lékařů dozvěděla, že má rakovinu. Dcera slavných rodičů nyní prozradila, jaká byla je první reakce. Spoustu lidí nejspíš překvapí, co si sama pro sebe řekla.

Ačkoliv bojuje se zákeřnou rakovinou, snaží se Anička Slováčková myslet pozitivně, o čemž svědčí i text jejího posledního instagramového příspěvku. „Trošku růžové do toho sychravého počasí,“ napsala tam. S nemocí se snaží bojovat s humorem, v pořadu České televize 168 hodin ale mluvila vážně.

„Myslím, že moje první reakce byla, že jsem se začala smát. Přišlo mi to hrozně absurdní, že je mi 24 let a budu řešit tady ty v uvozovkách blbosti,“ cituje herečku a zpěvačku server ct24.cz. Slováčková ihned nastoupila léčbu, jejíž součástí je i chemoterapie. Kvůli ní přišla o vlasy.

Podle svých slov se jednoho dne ráno vzbudila a vytáhla si trsy vlasů. „To je tak strašně nepříjemný pocit. Vy to čekáte, ale stejně se úplně leknete. Je vlastně povrchní to řešit. Jsou to vlasy, dorostou, ale je to prostě něco, čeho se musíte vzdát, aniž byste chtěli. Je to takové nesvobodné rozhodnutí,“ svěřila se dcera slavných rodičů.

Právě jim musela říct, jakou nemoc jí lékaři diagnostikovali, což bylo zřejmě to úplně nejtěžší. „Nechtěla jsem, aby o mě měli strach, aby z toho byli na nervy nebo abych jim přidělávala starosti, ale zároveň musím říct, že v ten moment by se člověk měl chovat v uvozovkách sobecky a říct by to měl,“ dodala Slováčková.

Témata: Anna Slováčková