Karel Gott (†80): Fanánek narovinu o posledním setkání s Mistrem!

Karel Gott 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. listopadu 2019 15:41 | Aktualizováno: 15. listopadu 2019 10:44

Karel Gott a Lou Fanánek Hagen sice na první pohled tvoří dost nesourodou dvojici, přesto spolu úspěšně spolupracovali. Zpěvák Tří sester teď zavzpomínal na jejich poslední setkání, které se odehrálo letos.

Lou Fanánek Hagen patřil k textařům písní pro Karla Gotta (†80), jejich první společný kontakt souvisí s druhou deskou kapely Tři sestry. „Oslovili jsme ho s dotazem, zda by s námi nenazpíval nějakou písničku. On si to vyslechl a nechal si týden na rozmyšlenou. Řekl, že si nabídky váží, ale že v naší hudbě nenašel žádná místa, kde by mohl svůj hlas uplatnit,“ prozradil v pořadu Limuzína.

Mistr si později nepřijetí nabídky vyčítal, to když ho kapela pozvala na oslavy 25. výročí. Gott tehdy křtil výběrovou desku a na počátek 90. let zavzpomínal. „Kde já mohl dneska bejt, kdybych tenkrát tu nabídku přijal,“ citoval slavnějšího kolegu zpěvák Tří sester.

Sám Fanánek Gotta obdivoval především jako profesionála. „Měl by být vzorem všem, kteří se už v kariéře někam posunou. Gott se vždy podepisoval, dokud na konci fronty nezůstala poslední babička. Často tak přetahoval třeba dvě hodiny po koncertě, jen aby nikoho nezklamal. Byla to obrovská osobnost,“ vysvětlil.

Výstřední hudebník se s Gottem setkal ještě letos v červnu, aby spolu upravili epizodu Karel Gott for President v Mistrem připravované knize. „Byli jsme za ním na Bertramce, byla to příjemná návštěva. Bylo však vidět, že je už unavený, a asi dvakrát se během návštěvy vzdálil, aby si na chvíli odpočinul,“ líčí Lou Fanánek Hagen.

Témata: Karel Gott Lou Fanánek Hágen