Karel Gott (†80): Hra o miliony! Zapojí se Ivana?

Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. listopadu 2019 8:24

V souvislosti se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem půjde již brzy o miliony, o dědictví ale tentokrát nejde. Jedna z tuzemských galerií bude dražit jeho obraz a do aukce se možná zapojí i vdova Ivana.

Vidina rychlého výdělku zlákala osobu, která se rozhodla prodat obraz z dílny Karla Gotta (†80). Však se loni jedno z Mistrových děl prodalo téměř za půldruhého milionu korun, ačkoliv vyvolávací cena činila pouze čtvrt milionu. Tentokrát je ještě vyšší.

„Smlouva byla podepsána v červenci. Vyvolávací cena bude tři sta padesát tisíc korun, odhadní je až sedm set tisíc,“ cituje server blesk.cz slova mluvčí galerie Terezie Kaslové pro Aha!. Na rubu prodávaného obrazu je prý i datum a věnování, které ovšem není adresované žádné známé osobě.

Prodejcem totiž dle informací zmíněného webu není nikdo ze showbyznysu. „Je to obdivovatel Karla Gotta, nejde o známou osobnost,“ prozradila Kaslová. Počítá se s tím, že v aukci budou létat milionové částky a zapojit by se údajně mohla i vdova Ivana Gottová.

Zesnulý Karel Gott by byl bezpochyby rád, v jaké společnosti se během blížící se aukce ocitne. Dražit se budou díla slavných výtvarníků, např. Jana Zrzavého, Františka Kupky či Emila Filly.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová