Tereza Voříšková PORODILA! První FOTKY!

Tereza Voříšková porodila 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. listopadu 2019 0:59

Herečka Tereza Ramba, známější pod příjmením za svobodna Voříšková, porodila. Na sociální síti se pochlubila fotkami sebe, svého manžela, tanečníka Matyáše Ramby, a jejich nového přírůstku do rodiny.

Dlouho očekávaný porod má herečka za sebou. Neprozradila datum, pohlaví ani jméno svého potomka, za to se svěřila se svými pocity, které rozepsala hned na několik příspěvků.

"Už je to několik neděl. Možná šest, možná míň, možná víc. Možná tohle píšu jinak než všechno ostatní. Nezapomínám na čas. Můj čas je pevně ohraničen. Počítám ho na vteřiny, ne na hodiny. Vteřiny tvýho úsměvu. Blaha. Nekoukám se hodiny z okna mezi řádkama a nejsem do psaní zabraná tak, že mi během dvaceti stránek vystydne levandule a za okny se setmí," napsala hned v úvodu herečka.

Na následujících řádcích popisuje například setkání s pediatričkou, z něhož je patrné, že k porodu došlo před několika týdny. Sama se ostatně svěřila i s tím, co vše se v jejím životě změnilo.

"Sice vypadáte fakt blbě, ale zase už se nikdy nevyspíte. Sice má pro vás každej zaručenou radu, ale zase vaše dítě pořád řve. Sice už nikdy v klidu nedočůráte, ale zase vám trikem pořád prosakuje mateřský mlíko. Nikdy bych nevěřila, že si dýl než 14 dní, nebudu moct sednout. Taky že uslyším doktory při šití říkat, tohle patří sem. No, já bych to dal spíše nahoru. Naštěstí můj lékař je i polárník a ničeho se nebojí. Nebo že budu celý noci náměsíčně kojit kojící polštář. A hledat ze spaní dítě v peřinách," popisuje dále herečka.

"Úzkosti jsou úplně normální. A pláč. Vy jste miminko a miminko je vy. Byli jste jeden a teď jste dva. Proč mi nikdo kurva neřekl, co je to za masakr? Euforická radost a návaly štěstí jsou úplně normální. A pláč. Vy jste miminko a miminko je vy. Byli jste jeden a teď jste dva. Proč mi nikdo kurva neřekl, co je to za masakr? Na nočním stolku mám teď vložky do podprsenky, plenu, dudlík a kojící čaj," přiznala dále.

Následně prozradila, jak první dny a týdny po porodu nesla. "První den sama. První záchvat dáte. Druhej dáte. Pak je patnáct minut pauza, stihnete sprchu, uklidit, a skoro si strkáte kartáček do pusy, nevadí, dneska taky ne.. A ten třetí vás dostane. Takže manžel přijde domů a vás najde v posteli, vy brečíte, dítě brečí, oba nahatý, mlíko teče všude, dítě vás počůralo. Muž vezme Slunce do ruky a to usne. Muži a jejich veliký ruce.. Koliky. Prdíky. Srdcervoucí pláč. Udělala bych COKOLIV, aby tě nic nebolelo. Myslím na všechny miminka na světě. Na všechny maminky a tatínky plný strachu. Umazlit.. Unosit.. Uhoupat.. Nechat se občas vystřídat. Myslím na vás. Nejste sami. A jednou to přejde," napsala herečka.

I přesto všechno je na ní ale vidět, že je neuvěřitelně šťastná, jak z nového přírůstku, tak ze svého manžela. "Věřím, že si jednou normálně umyju hlavu. I kondicionérem. Že budu schopná přijmout návštěvu. Že strach o tebe Slunce, se dostane na hladinu normálu, jestli něco takového existuje? Že budu střídat víc triček než dvě. Že si popovídám s Mužem. Že se najím i bez babiček. Že opravdu v únoru vydám tu knihu, když už jí mám napsanou. Že to, že nás rozdělili zvládneme. Miluji tě. Miluji tě. Miluji tě," uzavřela.

Témata: Tereza Voříšková