Karel Gott (†80) mu dal dělovou ránu: Facka od Mistra!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. listopadu 2019 18:37 | Aktualizováno: 13. listopadu 2019 22:15

Karel Gott dal někomu dělovou ránu? Nechce se tomu věřit, ale je to tak. Víc než měsíc po jeho smrti promluvil člověk, který od Mistra dostal facku. Jak na tu chvíli vzpomíná?

Ačkoliv zpíval o tom, jak dá dělovou ránu, legendární zpěvák Karel Gott (†80) je rozhodně nedával jako na běžícím páse. Po jeho smrti se ale ozval člověk, který od něj schytal facku. Všechno to ale proběhlo trochu jinak, než byste si na první pohled mohli myslet.

Pan Ludvík Wolf se jako reprezentant v judu dostal ke kaskadérství ve filmu. Právě tehdy zhruba v polovině sedmdesátých let se oba potkali na natáčení snímku Hvězda padá vzhůru.

„Karel měl zfackovat a shodit ze schodů Josefa Somra, kterého jsem právě já dubloval. Šel jsem na jeho místo a Karel se mě několikrát ptal, zda mě to nebolí. Bál se, že mi ublíží,“ směje se kaskadér podle serveru blesk.cz ještě dnes.

Mistr málokdy řešil konflikty ručně, na place ale neměl na vybranou, a tak Wolf dostal na pamětnou. „Pak mi dal facku jako dům, takže jsem se krásně kutálel po schodech,“ zavzpomínal.

Témata: Karel Gott