Karel Gott (†80) terčem vydírání: Terč místo hlavy a drama na Bertramce!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. listopadu 2019 16:13 | Aktualizováno: 13. listopadu 2019 20:45

Karel Gott se do kontaktu s policií dostával zřídkakdy, třeba když se na konci 80. let stal terčem vydírání. Všechno to naštěstí dobře dopadlo, v jeho vile na Bertramce ale došlo k velkému dramatu.

Karel Gott (†80) se do křížku se zákonem moc často nedostával. Jak prozradil jeho dlouholetý kamarád Milan Drobný, svého času měl problémy se Státní bezpečností. Ozývají se ovšem i lidé ze Slovenska, kteří mají s legendárním zpěvákem své vzpomínky.

„Neví se, že koncem osmdesátých let dostal vyděračské dopisy o peníze i Mistr Karel Gott,“ řekl serveru cas.sk někdejší elitní policista Igor Labáth. Slavík podle něj obdržel fotografii, kde byl místo jeho hlavy terč. Výhrůžky proto všichni brali velice vážně.

S vyděrači se dokonce dohodla předávka peněz u Kolína. „Jeden kolega šel do kufru auta, ale pro peníze nikdo nepřišel,“ zavzpomínal slovenský strážce zákona. Gott byl podle jeho vzpomínek velice ochotný spolupracovat na dopadení pachatele. Nakonec se rozhodlo, že jej budou přímo na Bertramce hlídat dva policisté.

„Dnem i nocí se tam střídali dva chlapi. Jednu noc tam někdo lezl, chlapi ho chytili, ale neprokázala se spojitost s těmi dopisy. Byl to zloděj,“ vysvětlil Labáth. Naštěstí pro Mistra tak tehdy všechno dobře dopadlo.

Témata: Karel Gott