Ivana Gottová: Co bude s Bertramkou? Felix promluvil...

Karel Gott s ženou Ivanou 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. listopadu 2019 16:13 | Aktualizováno: 14. listopadu 2019 10:46

Vdově po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi nasadili brouka do hlavy. Ivana Gottová sice prodej legendární vily na Bertramce nechystá, mohla by však mít v úmyslu i něco jiného, než tam s dětmi bydlet.

Ivana Gottová už prostřednictvím rodinné mluvčí vzkázala, že legendární vily na Bertramce se rozhodně zbavovat nehodlá. Stále se však nabízí varianta, že by tam už s dcerami nebydlela, jelikož by mohla mít s nemovitostí jiné úmysly. O jaké záměry by mohlo jít, naznačil dlouholetý parťák Karla Gotta (†80) Felix Slováček.

„Sám jsem zvědavý, jak s tímto velkým uměleckým dědictvím naloží rodina. Či o to budou mít zájem, nebo to nějakým způsobem využijí, nebo prodají,“ dumal saxofonista dle slovenského webu plus7dni.pluska.sk nad tím, co se stane se sbírkou knih, desek a uměleckých děl, které Mistr nastřádal.

Slováček vyslovil názor, jak by podle něj případný prodej měl proběhnout. „V případě, že ano, mělo by se to prodat všechno najednou jako kompletní sbírka Karla Gotta, aby to nebylo roztroušené po různých majitelích,“ konstatoval.

Až na závěr si pak nechal vlastní návrh týkající se budoucnosti legendárního domu. „Nechci říct, že by to bylo nejlepší rozhodnutí, ale jistou logiku by mělo, kdyby se z Karlovy vily na Bertramce stalo muzeum Karla Gotta. Fanoušci by jistě uvítali možnost navštívit místo, kde tento vyjímečný člověk a umělec strávil největší část svého života,“ dodal Slováček.

Témata: Ivana Gottová Felix Slováček Karel Gott