Karel Gott (†80): Dojemné loučení na tajné rozlučce!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. listopadu 2019 13:03 | Aktualizováno: 10. listopadu 2019 22:10

Mistr Karel Gott podlehl počátkem října těžké nemoci, se svými přáteli se ale předtím stihl dojemně rozloučit. Na rozlučce nechyběla např. bývalá první dáma Dagmar Havlová.

Karel Gott (†80) měl v posledních letech jeden sen – dožít se osmdesátky a kulaté jubileum oslavit s přáteli. Všichni se ale nemohli dostavit na oslavu do Divadla na Jezerce. Absentérům se Mistr rozhodl vše vynahradit, pozval je do své oblíbené čínské restaurace na Vinohradech.

„To bylo někdy na přelomu června a července,“ prozradil serveru ahaonline.cz její majitel Jan Lacina s tím, že stůl byl objednán pro větší počet lidí, ale ne víc než pro deset. Přišli Jiří Lábus, Oldřich Kaiser nebo Dagmar Havlová.

Vlastník podniku si stále pamatuje, co si kdo dával. „Uprostřed stolu měli několik předkrmů, několik hlavních chodů, aby každý ochutnal všechno, tak jak to měl Karel rád. Jediná paní Dagmar si objednala chobotnici na černém rizotu,“ vylíčil restauratér.

„Až zpětně mi došlo, že s nimi sice slavil, ale dost možná se i loučil. Přesto se všichni tehdy náramně bavili,“ konstatoval Lacina.

Témata: Karel Gott Dagmar Havlová Jiří Lábus Oldřich Kaiser