Pavel Zedníček: Herectví? Táta mě chtěl...

Pavel Zedníček v pořadu Blízká setkání

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. listopadu 2019 10:16

Populární herec Pavel Zedníček oslavil o víkendu 70. narozeniny jako dlouhá léta respektovaný umělec. Původně se přitom měl věnovat úplně jiné profesi. Jaké byly jeho začátky s herectvím?

O uplynulém víkendu oslavil Pavel Zedníček s přáteli velké životní jubileum, prvního listopadového dne mu bylo 70 let. Slavil jako respektovaný a lidmi milovaný herec, nechybělo přitom mnoho a bylo by to celé úplně jinak. Oblíbený komik to prozradil na vlnách Českého rozhlasu v pořadu Blízká setkání.

„Kdyby se mi nepodařilo dostat na JAMU, tak jsem byl dnes někde ve fabrice. Ale nebavilo by mě to,“ přiznal herec s tím, že dělal obor Obuv gumová (pryžová). V továrně by podle svých slov vyráběl gumáky nebo tenisky.

Jenže to byla nakonec právě průmyslovka, která ho přivedla k herectví. Konkrétně tamní dramatický kroužek, s nímž nastudoval Shakespeara. „Druhý den mi profesor Jančařík řekl: Člověče, za ten herecký výkon, který jsi včera předvedl, by se nemusel stydět ani herec Divadla pracujících ve Zlíně! A to byl ten spouštěč,“ zavzpomínal Zedníček.

Doma to ale s herectvím neměl jednoduché. Když přišel z přijímaček, hned čelil otázkám otce, zdali prošel. „Odpověděl jsem, že jsem prošel všemi koly a čekám na výsledek. A on se na mě podíval a řekl: Však kdybys neudělal, kopl bych tě do řiti!“ prozradil populární bavič.

Témata: Pavel Zedníček