Přátelé Karel Gott (†80) a Felix Slováček? Kdepak… Patrasová promluvila!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. listopadu 2019 17:09

Snad každý ví, že Felix Slováček patřil k základním kamenům doprovodných kapel zpěváka Karla Gotta, jenže s jejich přátelstvím to bylo všelijak. O vztazích obou mužů promluvila manželka Slováčka Dáda Patrasová.

Karel Gott (†80) a Felix Slováček byli velcí přátelé, dá se říct, že dlouholetí životní souputníci. Saxofonista chtěl dokonce na zádušní mši ve svatovítské katedrále zahrát, ale nebylo mu to povoleno.

„V minulosti byl mezi naší rodinou a Karlem Gottem velmi úzký vztah,“ přiznala slovenskému serveru cas.sk Slováčkova právoplatná manželka Dáda Patrasová, která od Mistra dostala dokonce jeden z jeho obrazů.

Co jí tehdy Gott řekl? „Víš, já jsem Felixe namaloval jen z poloviny, protože on je stále na cestách, polovičkou je vlastně stále jinde,“ řekl prý herečce legendární zpěvák, aniž by tušil, že jednoho dne se manželství Slováčka a Patrasové fakticky rozpadne. Saxofonista si totiž našel výtvarnici Lucii Gelemovou.

Patrasová se nyní domnívá, že vztah mezi Gottem a jejím mužem v posledních letech před Mistrovou smrtí ochladl právě kvůli výtvarnici. „Myslím si, že Karel se velmi distancoval od milenky mého manžela. Možná bylo důvodem to, že s tím nesouhlasil,“ vyslovila jasně svůj názor.

Témata: Karel Gott Felix Slováček Dagmar Patrasová