Houslistka Jitka Šuranská (†41) měla pohřeb: Smuteční síň nestačila!

Jitka Šuranská

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. listopadu 2019 10:44 | Aktualizováno: 3. listopadu 2019 21:01

Nejbližší a přátelé se včera rozloučili s několikanásobnou držitelkou ceny Anděl Jitkou Šuranskou, smuteční síň praskala ve švech. Talentovaná houslistka podlehla počátkem týdne těžké nemoci.

Jak vás stars24.cz informoval počátkem tohoto týdne, ve věku pouhých 41 let zemřela zpěvačka a houslistka Jitka Šuranská. Držitelka tří cen Anděl podlehla těžké nemoci. Na sociální síti to uvedli její kolegové.

„Odešla po těžké a rychle probíhající nemoci dne 28. října na své krásné chaloupce na Moravě. S láskou v srdci, s hudbou v těle a s úsměvem uvnitř sebe,“ uvedli pozůstalí na parte, které oznamovalo, že poslední rozloučení proběhne v sobotu v Babicích.

Právě v tamní smuteční síni se tedy včera sešli nejen pozůstalí, ale i přátelé a spousta dalších truchlících. Podle serveru blesk.cz se na místo dorazilo s hudebnicí rozloučit tolik lidí, že stovky z nich musely zůstat stát venku. Bylo to důstojné a dojemné rozloučení.

Šuranská se narodila v roce 1978 v Kudlovicích na Slovácku. Muzice a hraní na housle se věnovala od malička. Absolvovala základní uměleckou školu a housle vystudovala i na brněnské konzervatoři.

Témata: Jitka Šuranská