Dědictví po Karlu Gottovi (†80): Kdo a kdy ho získá?

Karel Gott s manželkou Ivanou 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. října 2019 16:59

Milionový majetek legendárního zpěváka Karla Gotta nezůstane po jeho smrti ležet ladem. Otázka dědictví zajímá všechny pozůstalé, ale řešení této hádanky ještě chvíli potrvá. Za jak dlouho bude jasno?

Už je to téměř měsíc, co nás opustil legendární zpěvák Karel Gott (†80), a téma dědictví v médiích v uplynulých týdnech samozřejmě rezonovalo. Válku o majetek se snažil marně rozpoutat finský manžel Mistrovy nejstarší dcery Dominiky Timo Tolkki. Ten odejde, jak to tak vypadá, s nepořízenou.

Podle serveru tn.cz připadne naprostá většina Gottových statků vdově Ivaně Gottové a tím pádem i dcerám Charlotte a Nelly. Redakce se přesto zabývala možností, že by byla podána žaloba ze strany Dominiky a jejího muže. Co by to pro dědickou otázku znamenalo?

„Nejvíce vypořádání dědictví komplikují napjaté vztahy mezi dědici, kteří nejsou schopni a ochotni se mezi sebou domluvit,“ řekla výše uvedenému webu ředitelka sekce mezinárodních vztahů a zástupkyně tajemníka Notářské komory České republiky Berenika Wünschová.

Zatím se ale nedá říct, že by v řízení došlo k nějakému zdržení. Podle zjištění serveru trvá vyřízení pozůstalosti průměrně dva až tři měsíce. Další měsíc pak zabere formální dotažení procesu, např. přepis nemovitosti na dědice.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová