Paskvil, katastrofa! Karel Gott (†80) zmizel ze zdi v Plzni!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. října 2019 12:35

Děs, hrozná kresba, katastrofa. Tak komentovali kolemjdoucí lidé umělecké dílo věnované zesnulému Karlu Gottovi, které po jeho smrti vzniklo na jedné ze zdí v Plzni. Tento týden se jeho osud naplnil.

Karel Gott (†80) se v červenci 1939 narodil v Plzni, a tak není divu, že západočeská metropole chtěla památku zesnulého zpěváka uctít. Neoficiálně se tak stalo v Lidické ulici, kde mají zdejší umělci možnost legálně využívat zeď k tvorbě uměleckých děl. Jak vás stars24.cz informoval již minulý týden, jeden místní sprejer se chopil iniciativy.

Na zeď nasprejoval graffiti v podobě Gottovy tváře, zrovna dokonalý portrét to ovšem nebyl. Výtvarné dílo tak od začátku budily velké vášně, přičemž v diskuzích převládal názor, že jde o opravdu nepovedený výtvor. Objevilo se dokonce srovnání s nechvalně proslulou sochou zpěvačky Věry Špinarové v Ostravě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Plzenoviny.cz (@plzenoviny.cz), Říj 26, 2019 v 1:36 PDT

Včera informoval např. server idnes.cz, že portrét Gotta ze zdi zmizel, původní graffiti totiž neznámý člověk předělal. Místo Gottovy podobizny je teď na stěně silnice mizející v dáli v mracích a nápis: „Srdce nehasnou!“

Ten odkazuje na název posledního Mistrova hitu, duetu Srdce nehasnou, který nazpíval se svou dcerou Charlotte. Po smrti Gotta láme skladba rekordy, téměř měsíc po jeho skonu už má přes 25 milionů zhlédnutí.

Témata: Karel Gott