Zpěvák David Stypka: Parťák Ewy Farne má rakovinu!

David Stypka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. října 2019 10:41 | Aktualizováno: 2. listopadu 2019 18:46

Rakovina si opravdu nevybírá! Tentokrát to odnesl zpěvák David Stypka, který přiznal, že mu lékaři našli nádor. Hudebník už má po operaci, teď jej čeká chemoterapie!

Zpěvák David Stypka se na nějakou chvíli odmlčel a zmizel i ze sociálních sítích. Fanouškům teď přiznal, že to byla pauza vynucená jeho zdravotními problémy. „Od srpna jsem tady nebyl a dlouho jsem nevěděl, jak se sem vrátit. Bylo to (a pořád je) nejintenzivnější období v mém životě. Potřeboval jsem klid a popravdě jsem ani nevěděl, co sem napsat. Ale už bylo toho mlčení dost (a taky už se těším na koncerty),“ přiznal otevřeně.

Co se mu vlastně stalo? „Vezmu to hopem, ať to máme rychle za sebou. V létě jsem si po vleklé anabázi intuitivně vyřval CT vyšetření, našli mi nádor na slinivce, ten lékaři skvěle odoperovali, teď mě čeká bezmála půl roku chemoterapie,“ prozradil David, že i něj lékaři diagnostikovali rakovinu.

Už v srpnu přitom David mluvil o tom, že musí podstoupit chirurgický zákrok. Tehdy ale neupřesnil, co jej trápí. „Některé zprávy se píšou samy, některé hůř. Čeká mě neodkladná operace a musíme proto zrušit některé srpnové a zářijové koncerty. Omlouvám se především všem pořadatelům, ale i těm, kdo se na koncerty chystali a těšili – stejně jako my. Zároveň vám děkuji za pochopení a podporu,“ uvedl před pár měsíci na svém facebookovém profilu.

Zpěvák a otec tří dětí teď přiznává, že neví, co bude dál. „U téhle nemoci se blbě odhaduje vývoj, proto bez prognóz, ale cítím se dobře a chemo zvládám lépe, než jsem očekával (i když je to vpravdě smrtící koktejl). Mám ohromné štěstí na lidi kolem sebe a jsem v dobrých rukách po všech stránkách, na mnoha úrovních,“ oceňuje pomoc svého okolí hudebník, který se proslavil například duetem Dobré ráno, milá, který nazpíval s Ewou Farnou.

Teď se Stypka rozhodl, že se vrátí ke koncertování se svou skupinou Bandjeez. „Čekali jsme opatrně, jak se všechno vyvrbí, jak to budu zvládat, abychom mohli zodpovědně říct, jak to bude s naplánovanými koncerty. S velkou radostí a drobnou úlevou teď můžu říct, že odehrajeme všechny naplánované koncerty,“ uklidňuje fanoušky David Stypka.

Témata: David Stypka rakovina Ewa Farna