Karel Gott (†80) neplatil daně? Byla to katastrofa!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. října 2019 13:49 | Aktualizováno: 1. listopadu 2019 17:01

Po smrti Karla Gotta se objevily informace, že měl zpěvák spory s finančním úřadem kvůli daním. Účetnictví mu dlouhá léta spravovala Jaroslava Herzerů, která připustila, že to s Gottem někdy byla katastrofa.

Už jsme vás informovali o tom, že zpěvák Karel Gott (†80) se svého času dostal do křížku s finančním úřadem o částku přesahující 14 milionů korun. Právě tolik měl činit nedoplatek na daních. Mistr nakonec peníze údajně vysoudil zpět. Podle jeho dlouholeté účetní jde ale o nesmysly.

„Jsou to naprosto nesmyslné články, přitom nikdo o tom nic neví, netuší, proč to bylo, jak to bylo. Jen to jitří vášně,“ řekla Jaroslava Herzerů extra.cz. „Lidé si myslí, že měl kolem sebe samé blbce, ale nikdo ve skutečnosti neví nic. Ani částky,“ doplnila vzápětí.

Zároveň ale připustila, že Gott měl s placením daní problémy. Z Německa byl totiž moc zvyklý dostávat čistý příjem, protože stát si daň strhával automaticky. „Ale tady to tak nefunguje. Proto peníze, které mu přišly, najednou nebyly celé jeho, musel ještě platit daň. To byla katastrofa,“ povzdechla si účetní.

Herzerů navíc musela Slavíkovi spoustu věcí vysvětlovat. „Když jsem mu říkala, že to či ono není daňově uznatelné, že mu to nemohu dát do nákladů, tak mi milionkrát povídal, že to řešil s kluky kolegy a že ti neplatí nic. Tohle neustále řešil,“ dodává žena, která pro Gotta pracovala přes dvě desítky let.

Témata: Karel Gott