Vyznamenaný Jaromír Jágr: Z Hradu odešel předčasně! Měl prý husí kůži!

Jaromír Jágr

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. října 2019 15:45 | Aktualizováno: 1. listopadu 2019 13:19

Hokejista Jaromír Jágr (47) byl už podruhé oceněn hlavou státu! Před deseti lety dostal medaili Za zásluhy. V pondělí převzal z rukou Miloše Zemana stejné ocenění, ale vyššího stupně! Dokonce nechal své fanoušky nahlédnout do zákulisí udílení vyznamenání!

Jaromír Jágr spolu s dalšími osobnostmi v pondělí 28. října ve Vladislavském sále státní vyznamenání. Na svém instagramu dokonce ukázal, jak to vypadá, když už všichni hosté odejdou!

Když už pořadatelé začali skládat židličky, prošel se Jágr Vladislavským sálem a natáčel, co se v útrobách Hradu nachází. „Říkali, že tady sedával císař, tak jsem tu udělal jedno video. Tady je obraz Marie Terezie, Josef II. Krásný to tady je,“ popisoval svým fanouškům.

Dokonce zažertoval a tvrdil, že si chtěl starodávný trůn odvézt k sobě domů. „Chtěl jsem si vzít křesílko domů, ale nevešlo se mi do auta,“ smál se hokejista.

Sportovec se ovšem na následném slavnostním rautu příliš nezdržel. V kabině hokejistů Kladna byl už ve 23:00. „Tisíc lidí, dobré jídlo a pití. Hrajeme ale důležitý zápas v Hradci. Nechci tam být do počtu,“ prozradil Jágr, proč odešel z Hradu předčasně.

„Bylo to nepopsatelný," popsal celý večer Jágr. „Ta atmosféra, ta hymna. Já si vzpomněl na nejlepší hokejové zážitky, kdy jsem po vyhraných zápasech státní hymnu poslouchal. Docela mi to scházelo, že už hymnu po zápase neuslyším a najednou ji slyšíš, když ti předávají státní vyznamenání. Měl jsem na těle husí kůži," přiznal.

Vrátil se také zpátky k vyznamenáním. „Nechci, aby mi lidé záviděli. Nedostal jsem něco, co nikdo jiný nemá. Má to asi 20 sportovců,“ připomněl Jágr. Tvrdí také, že medaili nedostal za letošní návštěvu Číny, kde byl ve výpravě prezidenta Zemana.

Právě za tuto cestu čelil hokejista ostré kritice. „Odjel do Číny a dostává to kvůli tomu... Je to nepříjemné, ale je to jejich názor. Mně se to nelíbí a chci to uvést na pravou míru,“ hájil se Jágr v živém streamu.

Témata: Jaromír Jágr státní vyznamenání 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu Miloš Zeman Čína