Karel Gott (†80): Účetní Mistra o hnusné práci a drsných hádkách!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. října 2019 8:27 | Aktualizováno: 1. listopadu 2019 15:29

Pro mnohé by to byl splněný sen, někdejší účetní Karla Gotta však mluví o práci pro Mistra trochu jinak. Jaroslava Herzerů prý dělala hnusnou práci a Gott jí mnohdy lezl na nervy.

Po smrti Karla Gotta (†80) se do médií vyjadřuje spousta jeho spolupracovníků. Do této kategorie spadá i jeho účetní Jaroslava Herzerů, ačkoliv o něm zprvu mluvit nechtěla. „Cokoli řeknu, tak bude považováno ne za porušení nějaké dohody, přestože s tím jsem je poslala do háje, ale nechce se mi,“ řekla serveru extra.cz.

Nakonec se ale rozpovídala a překvapila tvrzením, že jí Mistr občas pěkně štval. „Zažila jsem s ním krásné chvíle i hrozné chvíle, kdy mi vyloženě lezl na nervy a málem jsem ho poslala někam, ale dovedla jsem to pochopit. Co mu Pánbůh přidal na jeho genialitě a nadání, tak musel někde ubrat. To byla třeba pragmatičnost,“ popsala žena, která měla na starosti finance.

Kvůli práci pro Gotta si navíc dělala i nepřátele. „Například jeho kapelník mě nemohl mít rád, protože jsem se s ním hádala o peníze. Dělala jsem hnusnou práci a Karel byl ten, kterého se to ‚netýkalo‛. Tak to má být,“ vysvětlila.

Pro Gotta pracovala přes 20 roků mezi lety 1992 a 2014, kdy společně odjeli poslední turné. „S Karlem to byla práce na 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. I ode mě by to bylo nezodpovědné, už jsem ztrácela sílu. Ještě dodnes mi kvůli němu volají z úřadů, i teď, po jeho odchodu, protože nemohou na nikoho aktuálního sehnat kontakt,“ dodává Herzerů.

Témata: Karel Gott