Petra Kvitová přiznala: Kvůli přepadení MÁ PROBLÉMY!

Petra Kvitová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. října 2019 18:26

Tenistka Petra Kvitová přiznala, že od přepadení v prosinci 2016, při kterém jí Radim Žondra pořezal levou ruku, má problémy. Trápí jí zlé sny.

Kvitová se od přepadení bojí o život. Trpí také na noční můry. "Honí mě v nich cizí chlap, kterého jsem nikdy neviděla," přiznala pro iDnes tenistka.

"Následky si ponesu celý život, ale dělám pokroky, ty noční můry mám méně často než dřív," dodala smutně.

Soud v Brně uznal Radima Žondru vinným z napadení a za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody ho potrestal osmi lety vězení. Muž vinu popírá, tvrdí, že v době činu byl na stavbě na Zlínsku. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.

Trestný čin však soudní senát překvalifikoval na těžké ublížení na zdraví. Podle obžaloby se Žondra dopustil vydírání, to se podle Bordovské prokázat nepodařilo. Žondra takto spadal do nižší trestní sazby, hrozilo mu od tří do deseti let vězení. V případě vydírání by šlo až o 12 let vězení.

Právě trest kolem 12 let vězení navrhoval Žondrovi v závěrečné řeči žalobce Ivan Hrazdira. Obhajoba žádala zproštění obžaloby, podle ní šlo o důkazní nouzi. Žondrova obhájkyně Lucie Janovská Nejedlá hlavní důkazy obžaloby v podobě rekognice označila za nezákonně provedené, nebyly podle ní dodrženy příslušné postupy. Zpochybnila i pachové stopy, které se našly na oblečení Kvitové. Pes mohl podle ní reagovat na jiné pachy, třeba na prací prášek nebo aviváž. Podle ní státní zastupitelství označilo jen důkazy v neprospěch jejího klienta, důkazy však podle ní hovoří i v jeho prospěch.

Žondra nejen ve své závěrečné řeči opakovaně vinu popřel. Už dříve během dne řekl, že to na něj bylo ze strany policie ušité na míru. "Neměl jsem zapotřebí se jakékoliv trestné činnosti dopouštět. Trestného jednání jsem se nedopustil," uvedl.

Témata: Petra Kvitová