Karel Gott: Vybral si MÍSTO, KDE HO POHŘBÍ! U koho bude ležet?

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. října 2019 9:35

Zesnulý zpěvák Karel Gott si sám vybral místo, kde bude pohřben. Jak dříve oznámila vdova Ivana, půjde o hřbitov na pražských Malvazinkách, kde bude ležet vedle dalších velikánů.

Dříve se spekulovalo o vyšehradském Slavíně či hřbitově v Újezdu u Svatého Kříže na Plzeňsku, kde jsou pohřbeni jeho rodiče. Podle některých svědectví si Gott přál spočinout právě tam. Nakonec se ale ukázalo, že jeho přání bylo jiné.

"Na přání mého manžela bude místem jeho odpočinku hřbitov na pražských Malvazinkách. Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma. Věřím, že vy, kteří jste ho měli rádi, si cestu k němu vždy najdete. Až to bude aktuální, ráda vám sdělím konkrétní místo," uvedla Ivana.

Na hřbitově je pohřbena řada slavných osobností, mezi které se Gott zařadí. Leží zde například prezident Antonín Novotný, spisovatelé Jakub Arbes, Ondřej Sekora nebo Ladislav Klíma či sochař Čeněk Vosmík.

Gott zde ale nebude jediným zesnulým hudebníkem. Na hřbitově byl pohřben také hudebník ze skupiny The Plastic People of the Universe Milan Hlavsa a hudební skladatel Karel Weis.

Témata: Karel Gott