Ivan Trojan a Medvecká zvítězili v anketě Neviditelný herec!

Ivan Trojan

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

26. října 2019 22:13

Vítězi letošní rozhlasové ankety Neviditelný herec se stali Ivan Trojan a Taťjana Medvecká. Medvecká zvítězila v anketě už posedmé a potvrdila tím pozici nejúspěšnější herečky za celou dobu trvání ankety. Letos ji posluchači ocenili za roli Marianne v rozhlasové adaptaci posledního filmu režiséra Ingmara Bergmana Sarabanda.

Trojan cenu získal za roli Švece ve hře Rudolfa Medka Plukovník Švec. O výsledcích dnes Český rozhlas informoval v tiskové zprávě, výsledky byly vyhlášeny na stanici Český rozhlas Dvojka.

V anketě Neviditelný herec, která se letos konala potřiadvacáté, veřejnost hlasuje o nejpopulárnějším hereckém výkonu na vlnách Českého rozhlasu za uplynulou sezonu. Letos bylo nominováno 33 herců a hereček, hlasovalo 1574 lidí. Posluchači mohli hlasovat na internetu od 29. června do 29. září.

Medvecké posluchači poslali 493 hlasů. Trojanův výkon v roli plukovníka, který zasvětil život legionářské službě v Rusku, lidé ocenili 461 hlasy.

Druhé místo patří Janě Strykové a Janu Hartlovi. Stryková zaujala 344 hlasujících rolí dcery Marlene Dietrichové, rozhlasová četba knihy Moje matka Marlene Dietrich o soukromí slavné herečky získala zároveň Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejoblíbenější rozhlasovou realizaci. Hartl získal 389 hlasů za roli svatého Vojtěcha. Role bývalého Vojtěchova žáka se ujal herec Miroslav Táborský a získal za ni 384 hlasů, jež ho vynesla na třetí příčku. V ženské kategorii získala třetí místo Zdenka Procházková za roli Židovky Rozálie Lautmannové ve hře Obchod na korze. Za tutéž roli už letos herečka obdržela rozhlasovou cenu Thálie.

V uplynulých ročnících se vítězi ankety stali například Josef Somr, Viktor Preiss, Luděk Munzar, Tomáš Töpfer, Vilma Cibulková, Eliška Balzerová, Daniela Kolářová nebo Simona Stašová.

Témata: Ivan Trojan