Proč Karel Gott (†80) TAJIL RAKOVINU?

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. října 2019 17:00 | Aktualizováno: 26. října 2019 1:53

Karel Gott (†80) dlouho tajil, co mu vlastně je, diagnózu fanouškům prozradil až pár týdnů před svým skonem. Jeho mluvčí Aneta Stolzová teď prozradila, proč se tak Mistr rozhodl. Chtěl se totiž vyhnout jedné věci.

Jen pár týdnů před smrtí Karla Gotta (†80) se národ po spoustě spekulací dozvěděl, co Mistrovi doopravdy je. Legendární zpěvák válčil předem ztracený boj s akutní leukemií, který se mu několik měsíců dařilo tajit i díky nezdolné vůli jeho nejbližších spolupracovníků. V první linii byla jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Více než tři týdny po jeho skonu se rozhodla vysvětlit, proč si Gott nechával informace o svém zdravotním stavu pro sebe. Měl k tomu hned několik důvodů. „Pan Gott nikdy nechtěl být litován, dělal věci naplno a říkával, že si lidé zaslouží, aby dostali, co očekávají,“ prozradila v rozhovoru na webu novinky.cz.

„On nikdy nechtěl zklamat své příznivce a posluchače, proto nikdy nebyl negativní a vždy chtěl dostát svým závazkům,“ pokračovala Stolzová. Mistr si podle ní chtěl také uchovat soukromí, o které by zveřejněním diagnózy přišel.

„O nemoci také nechtěl veřejně mluvit, protože věděl, že by neměl klid a prostor na léčbu,“ uvedla mluvčí s tím, že by měl neustále v patách někoho, kdo by sledoval každý jeho pohyb. „A tomu se chtěl vyhnout,“ dodala.

Témata: Karel Gott