Karel Gott (†80) a Ladislav Štaidl: Rozkol kvůli atraktivní ženě!

Iveta Bartošová a Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. října 2019 14:28 | Aktualizováno: 24. října 2019 19:13

Karel Gott a Ladislav Štaidl byli dlouhá léta dobří přátelé, několikrát se ovšem nepohodli. Jednou za to dokonce mohla velice atraktivní žena, rozkol kvůli ní trval dokonce několik let. Usilovali o ní snad oba dva?

Tento měsíc se jejich cesty rozešly definitivně, Karel Gott (†80) a Ladislav Štaidl však zažili pár karambolů už dříve. Mistr podle vzpomínek bývalého člena doprovodného orchestru těžce nesl, když Štaidl po více než 20 letech v roce 1987 opustil post kapelníka a přestal pro něj skládat. Mohla za to jedna atraktivní žena.

Štaidl se totiž o rok dříve zamiloval do Ivety Bartošové. „Naplno jí propadl, skládal pro ni písničky a vše se točilo jenom kolem ní. A to Karel velmi těžce rozdýchával, byl to přece jen egoista. Karel se najednou cítil odstrčený a absolutně prázdný,“ cituje blesk.cz bývalého člena Štaidlova orchestru. Nebylo divu, že se pak spolu nějaký čas nebavili.

Krok směrem k usmíření udělal Slavík, Štaidla pozval v roce 1989 na oslavu padesátin do Lucerny. „A on přišel, což Karla potěšilo. Jenže si do něj nezapomněl rýpnout,“ prozradil zdroj. Když Gott bývalého kolegu představoval, podíval se na místo vedle něj a pronesl: „Seš tu sám? Jo.“ Štaidla se to ovšem dotklo.

Hudebník si totiž záměrně nesedl vedle Bartošové, aby nevznikl důkaz o nevěře před zraky celého národa. Proto ho Gott svou narážkou naštval. „Televize tuhle pasáž nevystřihla a odvysílala. A to Láďu strašně rozzlobilo,“ dodal zdroj.

Témata: Karel Gott Ladislav Štaidl Iveta Bartošová