Kapelník Karla Gotta: Smutek kvůli další rakovině!

Pavel Větrovec

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. října 2019 11:36 | Aktualizováno: 24. října 2019 15:39

Kapelník nedávno zesnulého Karla Gotta (†80) prožívá těžké chvíle! Místo aby Pavel Větrovec v klidu oslavil své 70. narozeniny, opět se trápí!

Pavel Větrovec dostává od života ránu za ranou! Nejdřív zemřel Karel Gott - zpěvák, se kterým strávil více než půlku svého života. Teď má navíc kvůli zákeřné rakovině strach o svého saxofonistu Honzu, který doslova bojuje o život!

„Neumím vůbec popsat, jak mi je, a ty narozeniny snad nechci ani slavit. A to jsem se na ně tak těšil,“ přiznal deníku Aha! dirigent Větrovec, který v roce 1982 převzal Gottův orchestr od známého hudebníka Ladislava Štaidla.

Už 3. listopadu má Větrovec oslavit sedmdesátiny benefičním koncertem v pražském Divadle U Hasičů. Akci organizuje Petr Salava (64), zakladatel fotbalového klubu AMFORA, jehož je oslavenec Větrovec členem.

Koncert byl naplánován dlouho předem a vystoupí na něm i pěvecké hvězdy. Další známé osobnosti pak budou v publiku mezi diváky. Když bylo jasné, že Karel Gott kvůli chatrnému zdraví nevystoupí, doufal Větrovec, že zpěvák bude v sále alespoň jako host.

To se mu ale bohužel nesplní. „Byla to rána, která se snad nezahojí nikdy,“ říká smutný oslavenec Větrovec. Přesto se ale oklepal a uvědomil si, že život jde dál. Jenže krátce na to přišla další rána!

Rakovina totiž postihla i saxofonistu jeho kapely, kterému ještě není ani padesát let! „Lékaři ho nejdřív operovali, a teď mu řekli, že si s ním už neví rady a ať vyhledá léčitele,“ svěřil se dirigent.

Lékaři podle něj dali od nemocného hudebníka úplně ruce pryč! „A to je strašný, to je horší, než Karel. Tak mladej kluk to je. Jsem z toho úplně vedle, úplně mimo jsem – a to mám být za pár dnů v dobré náladě,“ zoufá si Větrovec.

Témata: Pavel Větrovec Karel Gott rakovina