Veronika Žilková přiznala: Balil mě Karel Gott (†80)!

Veronika Žilková na Staroměstském náměstí 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. října 2019 11:23

Karel Gott byl velký milovník krásných žen, v jehož hledáčku se za desítky let musely objevit tisíce žen. Dokonce i oblíbená herečka Veronika Žilková se jednou domnívala, že ji Mistr balí. Jak to bylo doopravdy?

V reakci na úmrtí Karla Gotta (†80) propálila, že se její dcera Agáta Prachařová rozvádí, jinak má ovšem Veronika Žilková na legendární zpěváka jiné, opravdu pozoruhodné vzpomínky. Balil mě Goťák, myslela si jednou oblíbená herečka. Jak to přesně bylo?

Žilková dělala akci pro vozíčkáře, kde se měli dražit kravaty s podpisy slavných. Mistr souhlasil, že jednu poskytne, samozřejmě měla nejvyšší vyvolávací cenu. Jenže se dlouho nedařilo domluvit její předání. „Nakonec mi zavolal: Mám to pro vás. Musíte si pro to ale přijet hned, Veroniko,“ líčí v rozhovoru na webu blesk.cz.

Když na Bertramce vystoupila, objevil se Gott v elegantním modrém župánku. „A říká mi: Tady vám tu kravatu přece předávat nebudu, pojďte dál. Tak jsem šla a Karel za námi zamkl,“ vzpomíná herečka s tím, že ji zpěvák požádal o pomoc při hledání pouzdra.

„Já se měla k odchodu, ale Karel povídá: Kam byste chodila? Nedáme si skleničku šampaňského?“ popisuje Žilková s tím, že z toho byla celá vedle. „Když jsem potom nastoupila do vozu, řekla jsem si: No teda, on tě balil Goťák! No, vzápětí mi došlo, že mne nebalil. To bylo prostě jeho senzační šarmantní prvorepublikové chování,“ konstatuje.

Témata: Veronika Žilková Karel Gott